Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Oxdog

Oxdog innebandy
Oxdog innebandy är det innovativa innebandymärket med rötter i Sverige, Finland och Tjeckien.

Oxdog - others will followOxdog är ett märke startat av samma svenska kille som också startade Canadien en gång i tiden. Han tyckte helt enkelt att han hade för många bra produktidéer kvar att pröva. Och det beslutet ledde till starten av Oxdog 2011.

Oxdog som märke vill testa gränser för hur utrustning för innebandy fungerar. Så har de t ex skapat Oxdog OnePiece, en innebandyklubba helt i kolfiber utan löst blad. Men eftersom all innebandyutrustning ska godkännas av IFF och SP har den inte nått innebandyplanerna ännu (2015). Tre år senare (2018) finns den fortfarande inte...

Oxdog har också uppfunnit SBS, som är ett viktsystem som sitter i klubbskaftets knopp. Genom att reglera vikten i knoppen kan du balansera om din innebandyklubba så att den passar just dig bättre. 

Oxdog har också skapat en innebandyboll som har ett annat ytmönster som gör den snabbare än andra bollar. De har också kreerat en innebandymålvaktshjälm med större ansiktshål som gör att du får mycket större synfält.

Oxdog är varumärket och företaget bakom heter Evosport AB. Evosport har sitt säte i Piteå men delägarna finns också i Finland och Tjeckien. Ganska strategiskt med tanke på vilke nationer som är stora på innebandy.


Sorteringsordning:
Visningsformat:
Oxdog innebandyklubbor
Oxdog innebandyblad
Oxdog innebandymålvakt