Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Exel

Exel innebandy

Exel är ett av de riktigt klassiska innebandymärkena. Finska Exel har funnits länge och inspirerat många innebandyspelare.


Exel innebandy

Ett riktigt klassiskt innebandymärke från Finland som funnit länge. Exel har en historia där listiga entreprenörer såg möjligheterna att föra över produktionsteknik för tillverkningen av skidstavar och master för segelbåtar, till innebandyskaft.


Namnet Exel härstammar från bolagets urspung. Exel grundades 1960 av tre kemister som började tillverka elektroniska detonatorer till sprängämnen! Bolagets namn var Explosive Electronics, Exel. 1970 började man också producera sportutrustning. Kanske en udda kombination, men det brydde man sig som tur är inte om!

Exels sportbana började med skidstavar för längdåkning i början av 70-talet. Tillverkningen av skidstavar och innebandyskaft ligger inte så långt ifrån varandra som man kanske kan tro. Därför började Exel 1992 tillverka innebandyskaft, skaft till golfklubbor och stavar för slalom.

I mitten av 90-talet startade Exel också tillverkning av ishockey-klubbor och slagträn för baseball. 

2010 köpte E-Sport Group upp varumärkena Exel, Canadien, Precision, ProStick och Christian. E-Sport Group tillverkar och säljer utrustning för innebandy, stavar till längdåkning, slalom, vandring och gång.

Flera andra finska innebandymärken är startade av avhoppare från Exel. Exel är den finska innebandyutrustningens urmoder!

Sorteringsordning:
Visningsformat:
1  2  Nästa »  |  Visa alla
1  2  Nästa »  |  Visa alla
Exel innebandyklubbor
Exel innebandyblad
Exel innebandymålvakt