Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Asics

Asics inomhusskor och innebandyskor

Asics har utvecklat skor och kläder för idrott i över 60 år. Asics fokus är kvalitet och teknik i produkterna. Så har det varit ända sedan 1949 då företaget grundades i Japan.

Asics i ständig utveckling


Asics grundades i Kobe i Japan 1949 och hette från början Onitsuka Co. Ltd. Första produkten var basketskor med sulor inspirerade av bläckfiskens sugkoppar.


På 60-talet fanns designen med de korsande ränderna med på skor från Asics för första gången. De har hängt med sedan dess. 

1977 går Onitsuka Co. Ltd samman med ett annat företag som också tillverkade sportprodukter och sportkläder. Namnet byts ut till det vi känner igen idag, ASICS. Asics är en förkortning av det latinska utrycket Anima Sana In Corpore Sano. Det betyder på svenska en sund själ i en sund kropp och speglar Asics filosofi om att sport är det bästa sättet att få en sund livstil som gör dig lycklig.

Under 70-talet börjar Asics göra skomodeller speciellt anpassade till kvinnliga idrottare. Det här också något som Asics fortsatt att utveckla. Kvinnor och män har en hel del anatomiska skillnader som gör att skor behöver anpassas till de två könen. Kvinnor har t ex en helt annan vinkel på sina ben från höften och neråt jämfört med män. Det påverkar såklart hur kvinnor sätter ner foten i ett steg.

Sorteringsordning:
Visningsformat:
Auktoriserad av Asics

Asics innebandyskor