Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Adidas

Adidas innebandy

Adidas är ett av världens största företag för sportprodukter och har tillverkat skor för idrott sedan 1925 då den först fotbollsskon kom.

Adidas en sportgigant

Adidas är historien om två tyska bröder, Adolf och Rudolf Dassler, som 1920 startade ett företag och började tillverka skor. Företaget växte och 1925 gjorde de den första fotbollskon. Fokus blev tidigt på skor för olika idrotter. Företaget skördade upprepade framgångar i Olympiska spel med idrottare som vann i deras skor.

I slutet av fyrtiotalet blev bröderna oense och gick skilda vägar. Adolf Dassler startade 1949 Adidas och Rudolf startade istället företaget Puma. Namnet Adidas kommer från Adolfs smeknamn Adi och de tre första bokstäverna i hans efternamn Adi-Das.

Ett av Adidas stora kännetecken är de tre strecken. De är inte bara en dekoration på produkterna utan kom från början till som stabiliserande ränder på sportskorna. Senare blev de ett registrerat varumärke, die drei Streifen.

Adidas är ett av världen största märken för sportprodukter och sportkläder. De äger varumärkena Reebook och TaylorMade och dessutom 9,1% av fotbollsklubben FC Bayern-München. Huvudkontoret ligger fortfarande i Herzogenaurach Tyskland och kallas för World of Sports. 

För innebandyn är det Adidas inomhusskor för sporter som handboll, volleyboll och squash som är intressanta. Och vi väntar på att den första innebandykubban från Adidas ska komma.

Sorteringsordning:
Visningsformat:
Adidas innebandyskor
Adidas innebandydomare