Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Ovalkit

Innebandybutiken Guide - Ovalkit för att modda ditt grepp

Bygg om ditt grepp för en skön känsla.

I Sverige är det absolut vanligast att spela med innebandyklubbor som har ett runt grepp. Det finns också andra grepprofiler, om dem kan du läsa mer här

Den näst vanligaste grepprofilen är ovalt grepp. Dessvärre görs väldigt få klubbor med ovalt grepp. Men lugn, det finns en enkel och billig lösning som heter ovalkit.

Ovalkit är en remsa av tunt syntetskum med klister på baksidan. Remsan har också fasade kanter för att ge ett bra avslut. 

Och hur använder du den då? Jo med ovalkit kan du bygga om ett runt skaft till ett ovalt. Du lindar helt enkelt av grepplindan på klubban och klistrar dit ovalkitet på ovan- och undersidan av skaftet. Sen på med grepplindan igen. Klart!

Eftersom du gör det här själv kan du såklart bygga egna varianter på ovalt grepp. Du kanske bara vill ha den den där oval känslan på undersidan. Strunta då i att klistra kitet på framsidan av skaftet.

Du kan också lägga bara en liten bit av kitet uppe vid den övre handen för att låta resten av skaftet vara runt. Eftersom ovalkitet är i mjukt skum klipper du lätt till det precis som du själv vill med en vass sax. 

Bara fantasin sätter gränser för hur du kan modifiera ditt eget klubbgrepp. 

PS - gillar du inte formen på ovalkiten du kan köpa? Gör ditt eget av sugrör, glasspinnar, blompinne eller något annat som passar bra.