Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Grepptyper

Innebandybutiken Guide - Olika typer av grepplindor

Fakta och information om olika sorters innebandygrip

Grepplindor finns i ett otal varianter och sorter och i alla färger du kan tänka dig. 

Olika typer av grepp

Vanlig    Den traditionella ur-lindan för innebandyklubbor. Lång, smal remsa med rak eller snedskuren ände och klister på baksidan. Lindas på runt skaftet.
     
Onepiece   Onepiece är en grepplinda som är ett helt stycke och har bara en skarv på undersidan av skaftet. Skarven kan antingen vara en sydd söm eller att greppet ligger omlott och är limmat. 
     
Topgrip   Topgrip är att en liten bit traditionell grip som är pågrippad uppe vid knoppen där du har övre handen. Vitsen med en top-grip är att det är ju vid övre handen en grepplinda slits mest normalt sett. En topgrip gör att du bara behöver byta det slitna området. Kombineras ofta med en onepiece-grip.
     
Overgrip    Overgrip är en tunn grepplinda som du lindar på ovanpå den grepplinda du redan har på klubban. Det kan vara ett sätt att snabbt få nytt bra grepp igen. Du får också ett lite tjockare grepp om du gillar det. Och gillar du riktigt tunt grepp använder du såklart enbart en overgrip som grepplinda på din klubba. Nackdelen med overgrip är att den slits fortare än vanlig grip.
     
Bred vanlig    Är en vanlig linda, alltså en remsa, men är mycket bredare. Kan vara så bred som dubbelt mot en vanlig. Poängen med en bredare grepplinda är att det blir färre skarvar när du lindar. En riktigt stor nackdel är att det är mycket svårare att greppa på en bred linda och få det bra och snyggt.Olika sorters grepplindor

Slät    En grepplinda helt utan något som helst mönster.  
     
Söm    En vanligt grepplinda av typen remsa men som har en sydd söm på längden. Sömmen gör att det blir som en upphöjning som löper i spiral runt ditt skaft. Gör att det är lättare att få ett fast grepp.
     
Mönster    Grepplindan har ett präglat mönster, dvs mönstret är nedsänkt i lindans yta. Kan vara en snygg designgrej bara men många gånger får det också en effekt à la sugpropp. Du får ett bättre grepp. Gäller speciellt små mönster som täcker större delen av grippen.
     
Perforering   Grepplindan har större eller mindre hål stansade genom sig. En perforering ser ut som ett mönster på ytan. Meningen med det är att fukt ska sugas upp lättare och ledas bort från ytan på lindan. Hålen gör också att det blir en sugande effekt som gör att du får ett bättre grepp. Dina händer liksom suger fast i lindan som sugproppar.
     
Hairy   Grepplindan har en bit frotté inlagd på ett strategiskt ställe. Vitsen med det är att du ska kunna torka av dig handsvett utan att behöva släppa din klubba. Håller sig fint förvånansvärt länge.