Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till

Grepplinda

Innebandybutiken Guide - Allt du vill veta om innebandygrip

Grepplindor - hur intressant är det på en skala?!

Lindan är kanske innebandyklubbans enklaste och billigaste accessoar som kan förhöja din spelupplevelse och ge din klubba ett eget uttryck.

För grepplindor finns egentligen inga speciella regler som du måste tänka på. Den enda är att du inte får greppa ditt skaft längre ner än till tekningslinjen. Förutom det kan du välja vilken grip du vill och snurra på den på din klubba.

Materialet i lindor är PU, eller Polyuretan, alltså en form av plast. Men här i en form som är mjuk, böjbar, ganska slitstark och påminner om läder. Grepplindornas material kan också vara i form av microfiber. Det gör att grepplindan lättare suger upp fukt och leder den bort från ytan som hålls torr.

Grepplindor som du kan köpa som reservdel till din klubba är i form av en lång remsa med klister på baksidan. Remsan är oftast några centimeter bred och lång nog för att räcka till de längsta skaften. Det finns också bredare grepplindor. Fördelen med dem är att du får färre skarvar, men de är också svåra att linda på skaftet. Vissa klubbor har en hel grepplinda från början. Den typen av linda finns inte som reservdel och tar du bort den går den inte att sätta tillbaka igen.


Läs mer Tips & Trix om innebandygrip:
Olika typer av grepp 
Greppa om din innebandyklubba 
Ovalkit - vad ska det vara bra för?