Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
X3M Xplode Medium Vit i gruppen Outlet / Blad hos Innebandybutiken.se (1099-3112301E07LR)
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M Xplode Medium Vit
X3M

X3M Xplode Medium Vit

Left/RightRight
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
1099-3112301E07LR
Info: Ge ditt omdöme Artikellista

X3M Xplode innebandyblad
Vridstryvt blad från X3M som ändå är lätt!

X3M Explode är ett innebandyblad från X3M med en annorlunda utformning av den undre bladsargen. X3M har gjort sargen ihålig med tvärgående balkar för att kapa bort vikt. De tvärsgående balkarna gör att bladet behåller sin vridstyvhet på ett bra sätt. En bonus med konstruktionen är att du får ungefär samma effekt som på blad med rillor undertill. Eftersom det är mindre material som ska löpa mot golvet blir friktionen mindre. Du blir lite snabbare i skottet eller passningen. 

X3M Xplode är något så unikt som både passnings- och skottblad i ett. Skålningen är normal med sina 8 mm och bollrännan är jämt placerad mellan övre- och undre bladsargen. Xplode har en lätt underhook för att du ska få höjd på skotten. Bladet har sk Dual Cavity, som du också hittar på Salming Aero och Fat Pipe Wiz. Det betyder att bollrännan har en liten ås ungefär 1/3-del av bladet från nosen räknat. Det här skapar en aning till bollgrop i bladspetsen som hjälper dig med bollkontrollen. 

Bladspetsens kanter är lätt utdragna. Det hjälper också till att få den där diskreta gropen för bollhantering framme i bladnosen.

Xplode har hämtat mycket av sin konstruktion från X3Ms skottblad Shooter. Du kanske inte tänker på det men, de sneda tvärbalkarna med längsgående stabiliserade extra ribbor. Det ger ett blad som är vridstyvt hela vägen utom i bladspetsen. Där är Xplode mer flexibelt och medgörligt för snärtiga skott.

Xplode är lite mer maxat i måtten vilket ger dig mer spelyta. Det är ungefär 0,5 cm längre än Shooter. Kan tyckas lite men för ett innebandyblad är det ganska mycket.

Hälpartiet på X3M Xplode är stabilt eftersom hela bladet är fyllt på både back-hand och fore-hand. Hålrummet i hälet gör att området inte skapar onödig vikt på bladet.

Kolla in X3Ms egen presentationsfilm av X3M Xplode.

Antal skruv: 2
Blad: X3M Xplode
Bladhals innerdiameter: 17,5 mm
Färg: Vit
Hårdhet: Medium
Left/Right: Left, Right
Matchgodkänd: Godkänd
Material: PE plast
Release: 2012/2013
Skruvinfästning: Bladspets och häl
Skruvspår: Torx
Skålning: 8 mm
Vikt: 72 gram
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: