Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
X3M Shooter-Right-Medium-Rosa i gruppen  hos Innebandybutiken.se (1099-311031041R)
X3M

X3M Shooter-Right-Medium-Rosa

249 kr / 19 kr
Artnr:
1099-311031041R
Info: Ge ditt omdöme

X3M Shooter innebandyblad
Shooter från X3M är det ultimata skottbladet för innebandyspelare som vill sätta skräck i motståndarnas målvakt!

X3M Shooter är X3Ms mest vridstyva blad. Många innebandyspelare misstar vridstyvt för hårt, men det är olika saker. Vridstyvt blir ett blad utifrån hur det är konstruerat. Hårt är beteckningen på den plast det är tillverkat av. Det mest ultimata för dig som gillar hårda innebandyskott är alltså ett vridstyvt blad i hård plast. Och det finns X3M Shooter i såklart!

X3M Shooter har en rejält tilltagen och skålad bollränna från bladhälen till spetsen. Syftet med bollrännan är att ge dig skjuts i skottet. Shooter är underhookat redan från start. Du får alltså ett blad där innebandybollen kan rulla från hälen till toppen på ett perfekt sätt.

Den rundade bladspetsen på X3M Shooter har en tendens till bollgrop. Bladsargen är också smalare framme i spetsen. Det ger ett nättare blad med bra egenskaper för att ta emot bollen.

X3M Shooter är också konstruerad på ett sätt som kallas Duo Cavity. Det betyder att bollrännan har en liten brytning, eller upphöjning framme i spetsen. Grejen med det här är att du får både en schysst kan som hjälper till i dragskotten, men också en bra bollficka i spetsen för att hålla kvar bollen. Den här lilla bryten/kanten syns knappt för ögat, men ger dig många fördelar i spelet.

Längst mot bladhalsen har den övre bladsargen en en utdragen kan på forehandsidan. Den kanten kallar X3M för Shooter Launch Pocket. Helt enkelt en bollficka som också den gynnar ditt skott.

Hur mycket mer speciallösningar för innebandyskott kan det finnas i ett innebandyblad?


 

Material: HDPE
Vikt: Medium 73 gram, Medium+ Light 70 gram