Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart i gruppen Målvakt / Hjälm hos Innebandybutiken.se (1111-12593)
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart
Unihoc

Unihoc målvaktshjälm Optima 66 svart

1399 kr
Antal: 
Leveranstid:
Artnr:
1111-12593
Info: Ge ditt omdöme
Unihoc målvaktshjälm Optima 66
Unihocs topphjälm för innebandymålvakten

Unihoc Optima 66 innebandymålvaktshjälm är Unihocs absoluta topphjälm modellmässigt.

Här i en helt vit och ren variant. Tänken är att du ska kunna ha en neutral hjälm. Men också att det ska bli enklare för dig som vill addera egen design i form av motivlack.

Optima 66 har ett skal som är delvis format med åsar och dalar. Ett lite "buckligt" skal gör att bollreturer blir mer oförutsägbara. Vart bollen kommer studsa efter en direktträff på hjälmen blir inte självklart.

Själva hjälmen har sju stycken ventilationshål. Två vid hakpartiet och tre stycken uppe på hjässan. Du hittar också ett hål vid varje tinning. Dessa hål gör också att du lättare hör trots att du har hjälm. Alla hålen har ett finmaskigt nät fäst på insidan. Det ger en snyggare finish.

Bakplattan är lös och upphängd i resårremmar på fem punkter. Remmarna är av resår, 3 cm bred. Remmarna har Unihocs logga invävd. Remmarna går från bakplattan genom avlånga hål i hjälmskalet och vidare till fästpunkterna i skalet. Fästningen är med tryckknappar som är skruvade i hjälmen. Du kan reglera längden på varje rem. På så sätt ställer du in passform och storlek på just din hjälm.

Gallret på Optima 66 är av Cat-Eye typ. Det innebär att ribborna löper i mjuka bågar förutom de två mittersta lodräta ribborna. Det här ger ett mönster där du har två större hål precis över ditt synfält. Mindre risk att få en störande ribba mitt framför dina ögon.

Gallret har också en formad ytterribba. I överkanten löper gallret upp i en båge mitt över pannan. På haken gör gallret istället en avstickare ner till kanten på hakpartiet. Det här har ingen som helst funktion med ger hjälmen och gallret en fräckare look.

Inredningen i Unihoc Optima 66 är av en två-lagers skum. Dels en lite hårdare ljusgrå, dels en lite mjukare mörkgrå. Tjockleken på respektive lager är lite olika i de olika inredningsdelarna. Allt för att ge bästa känsla och passform. Men av det här syns inget eftersom inredningen är helt klädd med ett trikåöverdrag.

Inredningen är fäst med kardborre och kan plockas ur. Du kan ta ur inredningen och tvätta den försiktigt för hand med tvål och vatten. Inredningen finns om lös reservdel.

Unihoc Optima 66 har en lös hakkopp upphängd i en nylonrem. Remmen är fäst med skruvar och har flera hål så att längden kan ändras. Det innebär att du också ta plocka bort hakkoppen helt.

Accessoarer: Inga
Färg: Svart
Galler: Canada
Matchgodkänd: Godkänd
Material: ABS komposit
Passar till: Junior, Senior
Storlekar: Senior
Säsong: 2020/2021
Tjocklek: Skal 3,5 mm, gallerribbor 3 mm
Vikt: 743 gram