Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Salming målvaktshjälm Travis Grön i gruppen Målvakt / Hjälm hos Innebandybutiken.se (1099-1144426G)
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming målvaktshjälm Travis Grön
Salming

Salming målvaktshjälm Travis Grön

1399 kr
Antal: 
Leveranstid:
Artnr:
1099-1144426G
Info: Ge ditt omdöme

Salming Målvaktshjälm Travis
Supersnygg innebandyhjälm med matt yta från Salming innebandy.

Salming Travis innebandyhjälm är Salmings fina målvaktshjälm för seniorer i design som matchar deras målvaktsserie Travis.

Salming Travis har en matt yta över hela hjälmen. Fördelen med en matt yta är att material i sig blir mera bolldödande istället för att bollen får studs ut. En annan fördel är att ljudet inne i hjälmen blir mer dovt vid direktskott, ytan har alltså en ljuddämpande effekt. Nackdelen med en matt yta är att du inte kan lacka om din hjälm.

På Salming Travis sitter dessutom ett galler med matt svart lackering. Det ger dig bättre sikt eftersom du slipper blänket som kan bli i blanklackade eller kromade galler. Gallret är ett Canadagaller i metall med helsvetsade skarvar. Diametern på gallrets ribbor är 3 mm. Gallret är fäst med metallclips och skruv på 4 ställen, två i underkant och en vid var tinning. Gallret har IFF Godkännandemärke fäst vid ytterribban på vänster sida.

Salming Travis har ett stort antal ventilationshål. Det finns fyra rader med runda hål uppe på hjässan och ett flertal hål vid varje öra och vid hakan. Hålen vid örat har givetvis dubbelfunktionen att också leda fram ljudet. Alla större ventilationshål har ett dekorativt och skyddande nät lackat i avvikande färg.

Inredningen i Travis-hjälmen är fastsatt med kardborre och går att plocka ur. Den finns också att köpa löst som reservdel. Ytan på den del av inredningen som ligger mot ditt huvud är klätt med en sammetsliknande yta. Ytan har ett mönster för att de ska kännas skönt och också leda bort fukt och värme från dig. Salming Travis har hakkopp upphängd i nylonrem med två skruvinfästningar. Längden på remmen går att justera genom att flytta skruvarna till ett annat hål.

Salming Travis är tänkt för seniorspelare men kan givetvis också fungera för yngre innebandymålvakter. Hjälmen görs i enbart en storlek men har en justerbar bakplatta uppfäst med 5 st kraftiga resårremmar. Du får enkelt och behändigt till passformen efter just dig.Accessoarer:Inga
Färg:Grön
Galler:Cat-Eye
Matchgodkänd:Godkänd
Material:ABS komposit
Passar till:Senior, Junior
Storlekar:Senior
Säsong:2015/2016
Tjocklek:Skal 3 mm, gallerribbor 3 mm
Vikt:705 gram