Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Salming målvaktshjälm Phoenix grå i gruppen Målvakt / Hjälm hos Innebandybutiken.se (1099-11404281111)
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming målvaktshjälm Phoenix grå
Salming

Salming målvaktshjälm Phoenix grå

1499 kr
Antal: 
Leveranstid:
Artnr:
1099-11404281111
Info: Ge ditt omdöme
Salming Målvaktshjälm Phoenix
Supersnygg innebandyhjälm med matt yta från Salming innebandy.

Salming Phoenix innebandyhjälm är Salmings fina målvaktshjälm för seniorer med neutral design som passar till de flesta målvaktsställen.

Salming Phoenix har en matt yta över hela hjälmen. Fördelen med en matt yta är att material i sig blir mera bolldödande istället för att bollen får studs ut. En annan fördel är att ljudet inne i hjälmen blir mer dovt vid direktskott, ytan har alltså en ljuddämpande effekt. Nackdelen med en matt yta är att du inte kan lacka om din hjälm. 

På Salming Phoenix sitter dessutom ett galler med matt svart lackering. Det ger dig bättre sikt eftersom du slipper blänket som kan bli i blanklackade eller kromade galler. Gallret är ett Canadagaller i metall med helsvetsade skarvar. Diametern på gallrets ribbor är 3 mm. Gallret är fäst med metallclips och skruv på 4 ställen, två i underkant och en vid var tinning. Gallret har IFF Godkännandemärke fäst vid ytterribban på vänster sida.

Salming Phoenix har ett stort antal ventilationshål. Det finns fyra rader med runda hål uppe på hjässan och ett flertal hål vid varje öra och vid hakan. Hålen vid örat har givetvis dubbelfunktionen att också leda fram ljudet. Alla större ventilationshål har ett dekorativt och skyddande nät lackat i avvikande färg. 

Inredningen i Phoenix-hjälmen är fastsatt med kardborre och går att plocka ur. Den finns också att köpa löst som reservdel. Ytan på den del av inredningen som ligger mot ditt huvud är klätt med en sammetsliknande yta. Ytan har ett mönster för att de ska kännas skönt och också leda bort fukt och värme från dig. Salming Phoenix har hakkopp upphängd i nylonrem med två skruvinfästningar. Längden på remmen går att justera genom att flytta skruvarna till ett annat hål.

Salming Phoenix är tänkt för seniorspelare men kan givetvis också fungera för yngre innebandymålvakter. Hjälmen görs i enbart en storlek men har en justerbar bakplatta uppfäst med 5 st kraftiga resårremmar. Du får enkelt och behändigt till passformen efter just dig.
Accessoarer: Inga
Färg: Grå
Galler: Cat-eye
Matchgodkänd: Godkänd
Material: ABS komposit
Passar till: Senior
Storlekar: Senior
Säsong: 2020/2021
Tjocklek: Skal 3 mm, gallerribbor 3 mm
Vikt: 705 gram