Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Salming Kobra Mid 2 i gruppen Outlet / Skor hos Innebandybutiken.se (1099-1238077V-R)
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming Kobra Mid 2
Salming

Salming Kobra Mid 2

Skostorlek4244
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
1099-1238077V-R
Info: Ge ditt omdöme Artikellista
Salming Kobra Mid 2 innebandyskor
Kobra Mid innebandysko för mer stöd runt vristen.

Salming Kobra Mid 2 innebandyskor tar fasta på allt du behöver i ett par riktigt bra innebandyskor. Dämpning där det behövs, stabilitet, bra fäste och låg vikt. Kobra Mid bygger i grunden på Salmings Kobra. Skillnaden ligger att Mid har ett högre avslut runt fotleden och en annan konstruktion av plös.

Salming Kobra Mid 2 har en yttersula med Salming HexaGrip. Sulan är av slitstark gummi med ett mönster i form av hexagoner. Det ger dig ett utmärkt fäste på inomhusgolv. Sulan är tre kanaler under själva framdelen. Det är har de naturliga böjningslinjerna finns i din fot.

Du hittar också Salmings LMS+ och RollBar på sulan. Dessa känner du igen från alla Salmings innebandyskor. RollBar är den rundad kanten på fotens insida. Den gör att du kan få snabba frånskjut i steget och också böja ner foten bekvämt. T ex när du går ner och täcker skott.

På utsidan av foten hittar du LMS+. LMS står för Lateral Movement Stabilizer, vilket på svenska betyder att här har sulan istället en rakt, lite utdragen kant. Den här finessen gör att du inte riskerar att böja ut foten i onödan med risk för stukningar och sträckta ledband. LMS gör också att det blir lättare att göra snabba stopp och vändningar.

Mellansulan har en ny typ av dämpning, ReCoil. Det är en lättviktsdämpning som tar hand om energin i ditt steg och studsar den tillbaka till dig. Även i hälen finns denna dämpning men i en annan variant, ReCoil R. Här är uppgiften istället att döda energin för att göra kraften i steget så skonsam som möjligt för dig.

Salming Kobra Mid 2 är en lättviktssko. Och lätta innebandyskor och stabilitet brukar inte gå hand i hand. Men Salming har utvecklat ett system som kallas Wrap Around System Design. Den här funktionen finns i skons hälparti. Du ser det som att sulan går upp långt på sidorna av hälen. Hälen har också en hårdare innerkärna. Systemet håller din häl på plats samtidigt som det ändå låter dig röra dig fritt.

Ovandelen av Salming Kobra Mid är av mesh, vilket ger bra skokomfort och lätt vikt. För att stabilisera finns Salming ExoSkeleton. Du ser det som ränderna under den yttre meshen. Rändernas förlängning blir öglorna som skosnöret löper genom. När du drar åt skosnörena stabiliserar du skon runt din fot. Förstärkning framme i tån och runt sidorna för bättre slitstyrka.

Innersulan är anatomiskt formad, är lätt dämpad och går att ta ur.

Den verkliga skillnaden mot vanliga Kobra ligger i det uppdragna avslutet och avsaknaden av traditionell plös. Kobra Mid 2 har istället en infordring med en fast, tunnare plös under snörningen. Plösen är gjord av mesh och är fastsydd. 

Runt fotleden finns ytterligare en infordring. En tunnare, vadderad del är fastsydd i hälpartiet. Snörningen löper också längre upp än på den vanliga Kobra. Det här gör att du får stöd runt fotleden. Inte lika kraftigt som ett fotledskydd, men mer än med en vanlig sko. Det gör också att Kobra Mid är lite meckigare att få på sig, men väl där sitter den otroligt skönt utan att skava på fotleden eller hälsenan.

Färg:Vit
Säsong:2018/2019
Vikt:358 gram
Salming storlekstabell innebandyskor Herr
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: