Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Oxdog Avox Carbon Medium+ Light Turkos i gruppen Innebandyblad / Oxdog hos Innebandybutiken.se (1251-5161154-R)
Oxdog Avox Carbon Medium+ Light Turkos
Oxdog

Oxdog Avox Carbon Medium+ Light Turkos

Left/RightRight
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
1251-5161154-R
Info: Ge ditt omdöme Artikellista
Oxdog Avox Carbon innebandyblad
Vridstyvt skottblad från Oxdog innebandy

Oxdog Avox skottblad, här i varianten med inlägg av kolfiber i hälen.

Avox har en konstruktion med längsgående, tvärgående och snedgående ribbor. Den här lösningen gör att hela bladet blir väldigt vridstyvt och du upplever bladet som hårt. Att lägga in ytterligare ett gäng ribbor, de sneda, utan att påverka bladets vikt nämnvärt är väldigt starkt jobbat av Oxdog.

Avox är Oxdogs mest välskålade blad med en lätt assymetrisk bollränna. Skålningen börjar nertill i hälen och löper sedan lite snett upp mot bladets spets. Avox har också en tydlig underhook.

Bladet är förhookat med en en lätt rundning i början från hälen som på den sista tredjedelen av bladet böjer in mer ordentligt. Bladspetsen är dock tillbakaböjd i toppen och rätar ut. Inget som lite egen hookning inte löser om du vill ha mer böj fram.

I spetsen är bladsargen utdragen något mot forehandsidan så att du får en bättre bollkontroll i spetsen. 

Backhandsidan är förvånansvärt slät med tanke på skålningen och hooken. Men det blir såklart inte rak utan böjer av i en båge mot forehandsidan.

Hälpartiet är förstärkt, både med många ribbor men också med fyllda partier. Det gör hälen väldigt stabil och låter din skottkraft fortsätta ner genom bladet till bollen. Avox Carbon har dessutom en extra förstärkning av inlagt kolfiber i ett av de övre hålrummen vid bladsargen. Du ser det som en svart ruta. Kolfiberförstärkningen gör att hälen blir än mer styv och skickar ännu mer skottkraft ner i bladet. 

Oxdog Avox är ett blad gjort för skott som du kan läsa, speciellt bra funkar det till dragskott. Och ärligt, vem hinner med slagskott i en innebandymatch egentligen?
Antal skruv: 2
Blad: Oxdog Avox Carbon
Bladhals innerdiameter: 18,5 mm
Färg: Blå
Hårdhet: Medium+ Light
Matchgodkänd: Godkänd
Material: PE plast
Release: 2015/2016
Skruvinfästning: Forehand och backhand
Skruvspår: Stjärn
Skålning: 9,5 mm
Vikt: 72 gram
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: