Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
Exel AIR Medium vit i gruppen Innebandyblad / Exel hos Innebandybutiken.se (1363-11411000-R)
Exel AIR Medium vit
Exel AIR Medium vit
Exel

Exel AIR Medium vit

Left/Right
Leveranstid:
Frakt:
Artnr:
1363-11411000-R
Info: Ge ditt omdöme Artikellista
Exel Air innebandyblad
Exel Air-blade är inte gjort av luft, det bara känns så...

Exel Air Blade är helt igenom gjort för att ge dig minsta möjliga motstånd.  Och vad består den hemligheten av då undrar du?

Exel Airs undre bladsarg känner du igen från Exels ICE innebandyblad. Merparten av bladsargen, den du har mot golvet, är försett med ribbor. Det är en klassisk lösning för att få mindre material som släpar mot underlaget. Mindre material betyder mindre friktion, vilket i sin tur snabbar på din rörelse. Det känns som du skjuter snabbare.

I sin produktbeskrivning berättar Exel också att Air har DRS Double Rib System. Och vad exakt är det då? I de flesta innebandyblad i allmänhet och alla andra Exel-blad, så fortsätter bladhalsen ner som ett fyllt område ner till bladsargen. Meningen med det tänket är att skapa en stabil och vridstyv häl, vilket i sin tur är förutsättningen för ett bra, hårt skott. 

Men i Exel Air har Exel varit listiga. Här är hälen helt ofylld. Men för att inte hälpartiet helt ska säcka ihop har Exel tagit till ett klassiskt knep. De två tvärbalkar som löper som en fortsättning på bladhalsen, har ett försänkt mittspår. Det är en klassisk lösning för att göra ett material styvare och starkare. Du hittar det också på många skaft, som har t ex Power Rails. 

Hela Exel Air har alltså en större hålyta än vad det flesta blad brukar ha. Och därmed också mindre luftmotstånd.

  
Antal skruv: 2
Blad: Exel Air
Bladhals innerdiameter: 18,5 mm
Färg: Vit
Hårdhet: Medium
Matchgodkänd: Godkänd
Material: PE plastic
Release: 2020/2021
Skruvinfästning: Forehand and backhand
Skruvspår: Torx
Skålning: 9 mm
Vikt: 71 gram
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp: