Innebandybutiken - vi tar innebandyn ett steg till
BlindSave målvaktshjälm Svart matt i gruppen Målvakt / Hjälm hos Innebandybutiken.se (1306-GMBM17)
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave målvaktshjälm Svart matt
BlindSave

BlindSave målvaktshjälm Svart matt

2499 kr / 1999 kr
Antal: 
Leveranstid:
Artnr:
1306-GMBM17
Info: Ge ditt omdöme
Blindsave målvaktshjälm Svart
High-end innebandyhjälm för dig som vill ha det bästa

Blindsave målvaktshjälm är hjälmen för innebandymålvakten som vill mer. Blindsaves hjälm är utvecklad för att ge dig bästa prestanda, skydd och look i innebandymålet.

Blindsaves hjälm har en design på sitt hjälmskal som för tankarna till hockey helt klart. Lite tuffare attityd än de vanliga innebandyhjälmarna.

Hjälmen har ett smalt men långt utdraget hakparti för att skydda din hals och framförallt ditt struphuvud. På sidorna av hakan finns två runda ventilationshål.

Blindsaves hjälm har en hjässa med tre stycken åsar. Åsarna ger en mer oförsägbar bollretur om du träffas i huvudet. De ger såklart också hjälmen en kaxigare look. Ovandelen av hjässan har 6 stycken runda ventilationshål.

Partiet över dina öron har också det runda hål. Dessa funkar både till ventilation men också för att du ska höra bättre.

Traditionellt upphängd bakplatta med 5 fästpunkter. Plattan har dock också den två runda ventilationshål i överkanten. Bakplattan är fäst med resårremmar på fem ställen i själva skalet. Remmarna är av 3 cm bred resår. Du kan justera längden individuellt på alla de fem fästpunkterna.

Gallret på Blindsave målvaktshjälm är ett kromat galler med Cat-Eye ribbning. Det ger dig ett bättre synfält med mindre risk för ribbor som stör. Gallret är fäst med klämmor på sex punkter. Två i pannan, två på hakpartiet och en i varje tinning. Blindsaves logo på en platta mitt fram.

Inredningen är kanske det som mest intressant. Blindsaves hjälminredning är av skum som formar sig efter ditt huvud. Först känns inredningen hård och stel men efter en stund, när ditt huvuds värme mjukat upp den, formar den till sig och hjälmen sitter som en smäck.

Inredningen sitter med kardborre och kan enkelt tas ur för rengöring. Ytan är slät och icke-absorberade, vilket såklart är en fördel ur hygiensynpunkt. Det gör att svett inte sugs upp av inredning. Svett både sliter på inredning och gör den ofräsch.

Lös inredning finns som reservdel om du ändå vill byta nån gång.

Hjälmen har hakkopp som är upphängd i rem med två skruv. Här krävs det dock både verktyg och händighet för att byta eller justera längden på remmen.
Färg: Svart
Galler: Cat-eye
Matchgodkänd: Godkänd
Passar till: Senior
Storlekar: Onesize
Tjocklek: Skal 3 mm, Gallerribbor 4 mm
Vikt: 877 gram